Általános szerződési feltételek

 

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)


Regisztráció
A honlapon való vásárláshoz regisztráció szükséges, azonban a regisztráció nem jár vásárlási kötelezettséggel. Célja, hogy be tudjuk azonosítani, ki adta le a rendelést, kommunikálni tudjuk bármilyen változásról. A regisztráció során megadott adatokat az ÁSZF Adatvédelem pontja alatt olvasható szabályozások szerint kezeljük.                    
Saját fiókod adatait, szállítási és számlázási címet, illetve a belépéshez szükséges jelszót csak te tudod megváltoztatni. Amennyiben a regisztráció során elakadnál, a [email protected] címen állunk szíves rendelkezésedre.


Vásárlás
A weboldalon található termék kategóriák, illetve a termelők listájának segítségével kereshetőek a termékek.
A megvásárolni kívánt termékeket a listákról a 'szatyrodba' gyűjtheted. Ahhoz, hogy egy adott termék a 'szatyrodba' kerüljön,  add meg a rendelni kíván mennyiséget és a termék képe mellett található „szatyorba” feliratra kattints . Ha egy termékre többször kattintasz, azzal annyi darabot teszel belőle kosárba, ahányszor rákattintottál.
A termékek kiválasztást segíti egy adott kategórián belül egy adott termelőre szűkítés valamint a bal oldali szűrő opció, melyet beállítva az adott tulajdonsággal rendelkező termékek jelennek meg a listán. A termékekhez egy rövid leírás és egy kép is tartozik, mely segíti a szélesebb körű tájékoztatást. A termék ára, illetve mennyiségi egysége a leírásban fel van tüntetve.


A kiválasztás, illetve a rendelt mennyiség meghatározása után a képernyő jobb felső sarkában lévő fonott kosár rajzra kattintva megjelennek a rendelt tételek. Ezek ellenőrzése vagy esetleges módosítása („Szatyrom megtekintése” szövegre kattintva) után a „Rendelek” gomb megnyomásával egy külön ablakként megnyíló részben következik a szállítási adatok, a rendelés átvételének helyének meghatározása és a fizetési mód kiválasztása majd a rendelés jóváhagyásával a rendelés végleges leadása.
Ha a szatyorban már van termék, annak állapotát a vásárlás végösszegével együtt folyamatosan nyomon követheted a jobb oldali menüsor tetején. Ha mindent összegyűjtöttél, amit vásárolni szeretnél, ugyanott, a "Leadom a rendelésem" gombra kattintva jutsz tovább a vásárlási folyamatban.
A rendelési folyamat azzal zárul, hogy egy rendelési számmal ellátott visszaigazoló emailt küldünk. Kérjük, hogy ha valamilyen oknál fogva ezt nem kapod meg, akkor jelezd a [email protected] címen vagy a megadott telefonszámon, mert így utána tudunk nézni, hogy rendelése bekerült-e a rendszerbe.
Megrendelésének leadásával a Szatyorbolt vásárlója leszel. Kérjük, tanulmányozd át az alábbi tudnivalókat:
 
Távszerződés
A szerződés tárgya a Szatyorbolt Zrt internetes áruházában (továbbiakban szatyorbolt.hu) található valamennyi termék. A termékek tulajdonságait, jellemzőit a termékhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg.
Adataink:
Az Szatyorbolt képviselője: Kármán Erika
Cím: 1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12.
Adóigazgatási szám: 23762972-2-42

Cégjegyzékszám: Cg 01-10-047284
Telefonszám: 20/322/8181
Email cím: [email protected]

Az online felület kitöltésével és elküldésével és annak a szatyorbolt.hu e-mailje által történő visszaigazolásával a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a Szatyorbolt Zrt, mint Szolgáltató, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:
A Szolgáltató köteles a Vevő rendelését továbbítani a kiválasztott termékek termelőinek. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szolgáltató köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében.

Vevő köteles az általa megrendelt termékeket a megjelölt szállítási ponton a termelőtől átvenni és neki a helyszínen kifizetni.
A vevőnek jogában áll, a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást telefonon jelezheti a 20/322/8181 telefonszámon az átvételi napot megelőző 24 órában. Amennyiben a Vevő nem veszi át a megrendelt árut, úgy annak vételárát köteles kifizetni. Amennyiben ez nem történik meg, neve és vásárlási lehetősége törlődik adatbázisunkból.
Az esetleges jogviták elbírálására Felek a Budapesti Törvényszék illetékességét kötik ki. Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló
45/2014. (II. 26.) számú Korm. rendelet szabályai az irányadóak.
A honlap használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat a Szatyorbolt Zrt nem iktatja.
 
Vételár, fizetési feltételek, szállítási információk
Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, tehát azt az árat fizeted, amelyet megrendeléskor látsz az oldalon. Mennyiségi változás egyes zöldségféléknél, hús termékeknél, sajtoknál előfordulhat, azonban az egységár változatlan marad. Abban az esetben, amennyiben az eredeti rendeléshez képest  változik a mért mennyiség miatt a vételár, a Vevőnek választási lehetősége van, hogy kéri-e olyan formában, vagy nem.
A vételár kiegyenlítése kizárólag a megadott napon a feltüntetett átvételi helyszínen az adott termék termelőjének közvetlenül lehetséges.

2022. október 1-jétől kénytelenek voltunk extra átvevőponti díjakat kérni a pontokra rendelőktől, hogy fedezni tudjuk a szállítás és más, az átvevőponthoz kapcsolódó - többszörösére növekedett - költségeket. Ezeke sz összeges a tényleges költségeket tükrözik, ezért különböznek az egyes átvevőpontokon. 

Az extra átvevőponti díjak:

Szatyorbolt - Gyulai Pál utca - 0 Forint

NOHA átvevőpont- 600 Forint

Kelenföldi átvevőpont - 400 Forint

Budaörsi átvevőpont - 500 Forint

Etyeki átvevőpont - 500 Forint

Vásárlástól való elállás joga
A Vevő vásárlási szándékát a weboldalon leadott rendelésével jelzi. Amennyiben bármilyen okból kifolyólag nem tudod személyesen átvenni rendelésed, azt kérjük, hogy mihamarabb, de legkésőbb az átvétel előtt 24 órával jelezd a 20/322/8181 telefonszámon.

Adatvédelem
A regisztrált felhasználók adatait a folyamatos kommunikációhoz és a rendelések adminisztrációjához használjuk. A látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeljük, gondoskodunk azok biztonságáról. Megtesszük azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat harmadik félnek nem adjuk át. Amennyiben valaki nem kíván regisztrált felhasználóink között maradni, azt emailben [email protected] címen tudja jelezni, ezután adatait töröljük adatbázisunkból.  Az adatok kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.
•    A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló
2011. évi CXII.
•    Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
•    Az elektronikus hírközlésről szóló
2016. évi XLIII. törvény

A szatyorbolt.hu oldal üzemeltetője

Szatyorbolt Zrt
1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12.
Telefon: 20-322-8181