Ambrózia belga búza kézműves sör, 500ml

Termelő: Etyeki Sörmanufaktúra
Ár: 1 190 Ft/db
Menny.:

Az istenek eledele folyékony formában. Ezt a sűrű aranysárga, kissé mézes illatú, fűszeres sört a belga sörfőző hagyományokhoz híven készítettük el világos búzamaláta felhasználásával. Styrian Golding és Hallertauer Perle komlók ellensúlyozzák a búzamaláta édeskés ízét, amit még tovább bolondítottunk egy-egy csipet édes és keserű narancshéjjal és korianderrel. Végül hagytuk, hogy a belga búzasörélesztő végezze a dolgát szépen, komótosan, kerek harmonikus ízt alakítva ki a kenyeres, földes, mézes és fűszeres ízek vetélkedéséből.

Ételpárosítási javaslat: A búzasör mellé javaslunk egy kecskesajt darabokkal megszórt könnyű salátát, mert a zöldségek és a sajt friss íze jól harmonizálnak a búzasörbe csempészett finom fűszerekkel. Az élesztőtől opálos, friss búzasör és egy krémes camembert kiváló kombináció. A camembert finom, nemes penészes kérgének, lágy belsejének és a búzasör krémes habjának összhangját tovább erősíti a hozzáadott narancshéj citrusossága.


Élősör – egyedülálló sörkülönlegesség

A palackozás előtt a sörhöz friss élesztőt és sörlevet keverünk. A lepalackozott söröket ezután szobahőmérsékleten tároljuk, hogy a friss élesztő megindíthassa a másodlagos erjesztést, melynek során a sör szénsavval telítődik és a maradék fermentálható cukrok is lebomlanak. Ha az élesztő elvégezte dolgát, a palack alján gyűlik össze. A végeredmény egy komplex ízvilágú, testes, kellemesen buborékos, pasztőrözés nélkül is sokáig eltartható sörkülönlegesség. Ahogy egyik első fogyasztónk megfogalmazta: „mintha frissen csapolt sört innék, palackból”.

Összetevők: Ivóvíz, búza- és árpamaláta, komlók, szárított édes- és keserű-narancshéj, koriander, búzasörélesztő

ALKOHOL: 5,2 % (V/V)

ENERGIA/100ML: 49 KCAL


Az ár tartalmazza a visszaváltható üveg árát (300 Ft)!

Írj véleményt

A neved:


Véleményed / hozzászólásod / építő jellegű kritikád: Megjegyzés: a HTML kód nem jelenik meg!

Írd be a lentebbi kódot: