Adatkezelési tájékoztató honlapunk látogatóinak, vásárlóinknak


 

A Szatyorbolt Zrt. (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12.), mint Adatkezelő a www.szatyorbolt.hu weboldal felhasználóinak személyes adatait érintő adatkezelési tevékenységéről az Általános Adatvédelmi Rendelet (az Európai Tanács és a Parlament (EU) 2016/679 rendelete, a General Data Protection Regulation, azaz GDPR) alapján az érintettek előzetes tájékoztatása és jogaik gyakorlásának elősegítése érdekében adja ki a jelen adatkezelési tájékoztatót.

I. AZ ADATKEZELŐ

www.szatyorbolt.hu honlapot működtető adatkezelő:

Cégnév: Szatyorbolt Zrt.

Székhely: 1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12.

Cégjegyzékszám: 01 10 047284

Adószám: 23762972-2-42

Képviselő: Kármán Erika

Telefonszám: +36 20 322 8181

Postacím: 1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12.

E-mail cím: [email protected]

Honlap: www.szatyorbolt.hu

(a továbbiakban Adatkezelő)


 

II. ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK

1. Adatkezelési tevékenység a honlapunkon

A honlap működtetése során személyes adatokat az alábbi célból gyűjtünkrögzítünk és tárolunk:

  1. Sütik/Cookiek használata

A süti egy egyszerű szövegfájl, amit a böngésződ kezel. Minden süti egyedi adatokat tartalmaz, segítségével a honlap „emlékszik” a böngészési beállításaidra. A sütik semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak és nem alkalmasak a beazonosításodra. Lehetővé teszik a beállítások megőrzését, gyorsabbá teszik a böngészést, azaz a honlap kényelmesebb használatát biztosítják. A sütik segítségével a honlap „emlékszik” a látogatóra, a látogatás ideje alatt (munkamenet-süti) vagy az ismételt látogatások során is (tárolt süti). Vannak, akik tolakodásnak tartják, ha egy honlap adatokat tárol számítógépükről vagy mobileszközükről, különösen, ha ezeket az adatokat számukra ismeretlen harmadik fél tárolja. Ezért a honlapunkra érkezéskor lehetőséged van egyes sütik vagy bármiféle süti elhelyezésének megtiltására, sőt, a korábban elhelyezett sütik törlésére is.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: a látogató IP címe, a látogatás időpontja, a megtekintett oldalak adatai, használt böngésző

Az adatkezelés időtartama: az adatfelvételtől számított egy év


 

  1. Regisztráció


 

A honlapon való vásárláshoz regisztráció szükséges, ami nem jár vásárlási kötelezettséggel. A szükséges adatok megadására akkor van lehetőség, ha elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót a jelölőnégyzet bejelölésével. A regisztráció lehetővé teszi számodra a hírlevelünkre történő regisztrációt, a honlapon keresztül történő vásárlást, a megrendelés leadását, számunkra a megrendelések teljesítését, a teljesítéshez kapcsolódó változások kommunikálását.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, telefonszám, nem szükségszerű megadása esetén lakcím

Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére való törléséig, a számlán szereplő adatok tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően nyolc évig


 

  1. Vásárlói adatok kezelése


 

A regisztrációt követően a kiválasztott termékeket megrendelheted, házhoz szállítás esetén szükségszerűen a szállítási címed megadásával. Az adatkezelés célja ez esetben a honlapon keresztül történő megrendelés és vásárlás, igény esetén számla kiállítása, számviteli kötelezettség teljesítése, megrendelés teljesítése, az átvétel hatékonyabbá tétele, a vásárlók nyilvántartása és a vásárlói szokások elemzése.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, telefonszám, szállítási, számlázási adatok

Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére való törléséig, a számlán szereplő adatok tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően nyolc évig


 

  1. Vásárlói panaszok kezelése

Lehetőséged van a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgy.tv.) alapján szóban, elektronikus eszközzel vagy írásban panaszt benyújtani felénk. Elektronikus úton a [email protected] címre tudsz írni nekünk panaszod kivizsgálása és orvoslása ügyében.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása, a Fgy.tv. 17/a.§ (5) bekezdése

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, lakcím, a panasszal kapcsolatos, a Fgy.tv. 17/a. § (5) bekezdésében meghatározott egyéb adatok

Az adatkezelés időtartama: a panasz rendezéséig


 

  1. A Szatyorbolt és Szatyor Egyesület hírlevelének küldése

A honlapunkon e-mailcímed megadásával feliratkozhatsz hírlevelünkre. A regisztráció során szintén lehetőséged van a hírlevélre is feliratkozni. A hírlevél-szolgáltatás igénybevétele előtt a hozzájáruló nyilatkozat szövege mellett elhelyezett jelölőnégyzet kipipálásával beleegyezésedet adod e-mailcímednek kizárólag erre a célra történő felhasználásához. Beleegyezésed bármikor visszavonható. A leiratkozásra vonatkozó tudnivalókat ezen kívül minden hírlevél alatt megtalálod.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím

Az adatkezelés időtartama: hozzájárulásod visszavonásáig


 


2. Adattovábbítás

A honlapunk használata során megadott személyes adataidat kizárólag arra a célra használjuk, amelyhez hozzájárulásodat adtad és kizárólag a jelen tájékoztatóban meghatározott célok érdekében kezeljük, harmadik személynek nem továbbítjuk.


 

III. ADATFELDOLGOZÓK

Az alábbi adatfeldolgozók az Adatkezelő nevében személyes adatokat kezelnek

  1. Tárhelyszolgáltatás

Cégnév: Integrity Kft.

Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.

Tevékenység: a személyes adatok tárolása a szerveren


 

  1. Könyvelés

Cégnév: Herry Szolgáltató, Kereskedelmi és Tanácsadó Bt.

Székhely: 2040 Budaörs, Alma utca 14.

Tevékenység: könyvelés


 

  1. Hírlevél küldés

Cégnév: Rocket Science Group LLC („Mailchimp”)

Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308

Tevékenység: hírlevél küldés


 

IV. AZ ÉRINTETT JOGAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSE


Tájékoztatást kérhetsz tőlünk az általunk, valamint Adatfeldolgozónk által kezelt, illetve feldolgozott személyes adataidról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. Az előbbiek tekintetében a tájékoztatást a lehető legrövidebb idő alatt, legfeljebb 30 napon belül rendelkezésedre bocsátjuk. Kérheted továbbá személyes adataid helyesbítését, valamint törlését vagy zárolását az alábbi címünkre küldött levéllel: [email protected], vagy 1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12. Jogosult vagy adataid hordozásra, arra, hogy a rád vonatkozó személyes adatokat tagolt, géppel olvasható formátumban elérd honlapunkon.

Bármikor tiltakozhatsz személyes adataid kezelése ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és döntéséről írásban tájékoztunk. Ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítjuk, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt is – megszüntetjük, és az adatokat zároljuk. Ha döntésünkkel nem értesz egyet, illetve ha a válaszadási határidőt elmulasztjuk, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhatsz.

A személyes adataid védelmével kapcsolatos panasszal egyéb esetben is a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c), továbbá jogorvoslatért az illetékes bírósághoz fordulhatsz.

 

V. A NYILATKOZAT MEGVÁLTOZTÁSA


A Szatyorbolt Zrt. fenntartja magának a jogot hogy alkalmanként, az érintettek honlapon keresztüli tájékoztatásával megváltoztassa jelen szabályzatát.


 

2018. május 24.



Tarts lépést a szezonnal!

Itt lehet feliratkozni a hírlevelünkre.