Babos könyv

Termelő: Könyv
Ár: 2 650 Ft/db
Menny.:

Babos Könyv -babok, lencsék, borsók

Pillangó Fejlesztések civil szervezet
 

Gondolta volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Minek köszönhetik a hüvelyes növények a különböző történelmi korokat átívelő népszerűségüket? Mit lehet a belőlük készíteni? Hogyan termesszük a hüvelyes növényeket? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphat választ az olvasó a novemberben megjelenő Babos Könyvből.

A tudatos táplálkozás elterjedésének hatására már hazánkban is egyre többen érdeklődnek a növényalapú fehérjefogyasztás iránt, ugyanakkor magyar nyelven egyelőre alig találni hozzáférhető irodalmat. Kevesen tudják például, hogy a hüvelyesek az egyik legértékesebb fehérjeforrásunk, valamint számos értékes vitamint tartalmaz. A könyv megjelenésének másik apropója, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) az idei évet a szárazhüvelyesek nemzetközi évének deklarálta. 

Ebből az alkalomból a Pillangó Fejlesztések civil szervezet egy könyvet jelentet meg ezeknek a növényeknek a kultúrtörténeti, táplálkozástudományi és mezőgazdasági szerepéről. A szervezet fő tevékenysége hátrányos helyzetű, főképp borsodi kistérségekben a bio közösségi gazdálkodási modellek meghonosítása, és az ezáltal történő közösségfejlesztés. 

Kinek szól a Babos könyv? 
Mindazoknak, akik: - a tudatos táplálkozás iránt érdeklődnek, - húsmentes életmódot folytatnak, - valamilyen egészségügyi okból kell táplálkozási szokásaikon változtatniuk, - érdeklődnek a táplálkozás és a történelem összefüggései iránt. A Babos könyvet Steiner Kristóf – a vegán táplálkozás ismert zászlóvivőjének – ajánlásával jelentetjük meg, és a könyvben Kristóf egyik kedvenc receptjét is közzé tesszük. 

A kiadvány színes, olvasóbarát és tartalmas információkat nyújt a hüvelyesekről, valamint mindenféle történelmi érdekességeket olvashatunk benne, de felbukkannak rég elfeledett népi hiedelmek és mesék is a világ minden tájáról. A Babos Könyvben a bableves-lencsefőzelék tengelytől eltérve izgalmas elkészítési tippeket, kedvcsináló recepteket találunk az ókortól egészen napjainkig.

A kötet szerzői: Kassai Melinda, Réthy Katalin, Papp Andrea; Grafika: Gyimesi Zsuzsa, Könyvterv: Posztós János, Szerkesztő: Ivanyos Judit 

Írj véleményt

A neved:


Véleményed / hozzászólásod / építő jellegű kritikád: Megjegyzés: a HTML kód nem jelenik meg!

Írd be a lentebbi kódot: